HORSEBALL

En kombinasjon av polo, rugby og basketball - på hesteryggen

Horseball er en lagsport til hest der målet er å skyte ballen gjennom et rundt mål på enden av banen. Sporten er en kombinasjon av polo, rugby og basketball. Horseball er en av de ti disiplinene anerkjent av FEI (det internasjonale idrettsforbundet for hestesport).  
Ballen som brukes har flere håndtak slik at spillerne kan plukke den opp fra bakken uten å gå av hesten, dette kalles for en “pick-up”.  
Et lag består av fire spillere pluss to reserver om nødvendig, og spillerne må kaste ballen mellom seg minimum tre ganger til tre forskjellige lagspillere før de kan score. Hver spiller kan bare holde ballen i ti sekunder før de må kaste den videre.  

Horseball krever gode rideferdigheter og det er derfor et krav om at rytteren kan ri hesten selvstendig i skritt, trav og galopp. Det er også en fordel at rytteren er komfortabel med å ri med begrenset bruk av tøylene. Hestene går tett sammen og det kreves derfor godt samarbeid ikke bare mellom hest og rytter, men også mellom de ulike ekvipasjene.

 
 

KOMMENDE AKTIVITETER

Våren 2020

INTRODUKSJONSKURS

Dato og tidspunkt for introduksjonskursene:
24. mai, klokken 12.00
07. juni, klokken 12.00

På kurset vil vi gå gjennom det grunnleggende innenfor horseball. Først blir det en kort teoriøkt med gjennomgang av regler, ulike teknikker og taktikker. Så tar vi det opp på hesteryggen hvor rytterne får satt det ut i spill. Det er derfor ingen krav om forkunnskaper i sporten for å være med. 

Du må kunne styre hesten i skritt, trav og galopp for å være med på dette kurset. Selve treningen foregår mye i skritt og trav, men dersom hesten går over i galopp må rytteren være trygg på dette. Det er også en fordel om du er komfortabel med å ri uten å holde i tøylene, men dette vil du få kjenne på under kurset også.

Instruktøren på kurset er Elida de Besche. Hun har tatt trenerutdanning i horseball da hun studerte i England og er den eneste i Norge med godkjent trenerutdanning. 

Fordi vi for det meste har ponnier har vi satt en øvre vektgrense for rytteren på 80kg. I tillegg innebærer horseball at rytteren skal kunne plukke opp ballen fra bakken, uten å stige av hesten. Dette er ganske tungt for hesten og vi er derfor strenge på rytterens vekt.


Pris:

300kr for medlemmer av Elveli Kjøre- og Rideklubb 

500kr for ikke-medlemmer. 

 

©2018 by Elveli Kjøre- og Rideklubb. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now