BUESKYTING TIL HEST

Foreningen av to eldgamle kunster; bueskyting og ridning

Bueskyting fra hesteryggen, populært kalt Mounted Archery eller Horseback Archery, krever mye teknikk og presisjon innenfor begge grenene for å bli god. Hesten skal følge en bane, gjerne i galopp, hvor rytteren skal treffe de ulike målene som er satt opp langs banen. Det krever at rytteren har gode rideferdigheter og kan ri aktivt med setet og sjenkel for å styre hesten, man bruker armene til buen og det er derfor begrenset bruk av tøylene. Videre krever det god teknikk og presisjon for å treffe blink, spesielt i fart. Bueskyting til hest kan gjennomføres på én rett linje med flere mål etter hverandre, men det er også vanlig å legge til hinder i banen. Ekvipasjen får ekstra poeng i konkurranser for å hoppe over et hinder, og ekstra poeng for å hoppe over et hinder samtidig som man skyter på blink. En vanlig konkurransebane er 90m lang med tre blinker etter hverandre. Det krever derfor at rytteren klarer å “lade” buen rask og i bevegelse.  
Men man behøver ikke å være mester for å ha det gøy og prøve bueskyting til hest! 

 

KOMMENDE AKTIVITETER

Våren 2020

INTRODUKSJONSKURS

Datoer og tid for introduksjonskurs:
5. april, klokken 12.00
3. mai, klokken 12.00
10. mai, klokken 12.00

I samarbeid med Oslo Bueskyttere holder vi kurs i bueskyting til hest for alle nivåer.

På kurset vil vi gå gjennom det grunnleggende med tommelgrep, og skyte i bevegelse fra bakken først. Så tar vi det opp på hesteryggen med oppvarming i det å styre hesten gjennom banen, og kunne håndtere det å ri med kun en hånd på tøylen. Til slutt setter vi det sammen og prøver å skyte fra hesteryggen. 

Av sikkerhetsmessige grunner må du ha gjennomført et introkurs i bueskyting hos Oslo Bueskyttere, eller tilsvarende, for å kunne delta. Treningsplanen hos OBS finner du her: https://www.oslobueskyttere.no/class-schedule/

Det krever ingen forkunnskaper innenfor ridning for å delta på disse kursene, men det krever at du ikke er redd for hest og er komfortabel med å jobbe med så store dyr. Hestene vi bruker er godt trente og stødige dyr. 

Fordi vi for det meste har ponnier har vi satt en øvre vektgrense for rytteren på 90kg. Derimot har vi to store hester som tåler mer, men de krever også litt høyere rideferdigheter. 

Disse kursene er ikke ment til å være opplæring innenfor ridning, det er introduksjonskurs til bueskyting på hesteryggen. Vi kommer til å jobbe mest i skritt, men det vil også være mulighet til å prøve trav og galopp for de som er mer erfarne ryttere.


Pris:

300kr for medlemmer av Elveli Kjøre- og Rideklubb og/eller medlemmer av Oslo Bueskyttere

500kr for ikke-medlemmer. 

 

©2018 by Elveli Kjøre- og Rideklubb. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now