©2018 by Elveli Kjøre- og Rideklubb. Proudly created with Wix.com

SPRANGKURS

Lørdag 8. juni, klokken 10.00-15.00

Sprangkurs lørdag 08. juni


Elevene blir delt inn i to puljer.

Det vil være en pause fra klokken 12 til klokken 13 med lunsj og sosialt samvær. Anbefaler begge puljer til å være tilstede gjennom hele dagen fordi det er veldig lærerikt å se andre ri, både ryttere som er under ditt nivå og ryttere som er over ditt eget nivå. Alltid kjekt med en liten oppfriskning av grunnleggende kunnskaper, og det er gøy å se hva det man kan strekke seg etter.

Instruktøren vår er Ingrid, som har vært med på å ri gjennom og ri opp alle skolehestene våre. Hun har god kjennskap til alle hestene og du kan være trygg på at hun finner en hest som passer deg. Ingrid har også undervist en god del i rideskolen som vikar. Tidligere var hun aktiv sprangrytter med egen hest.


Pris (leie av skolehest inkludert):

300kr for medlemmer av EKR

500kr for ikke-medlemmer


Påmelding skjer til elvelikr@gmail.com eller på telefon til Maren Kinn (40107637), frist torsdag 6.juni klokken 23.00


Pulje 1; øvet/erfaren, klokken 10-12 Elevene møter opp klokken 10.00.

Det vil først bli en gjennomgang av sprangteori, blant annet anridning til hinder, ridning mellom hinder, steglengde, rytme og tempo. Selve sprangtimen varer omtrent halvannen time, inkludert oppvarming, nedtrapping og aktiv ridning.

Det er et krav om at rytteren kan ri hesten selvstendig i alle gangarter og har grunnleggende kunnskaper om sprang. Det vil si ridebanens veier, rytterens sits og hjelpere over hinder og mellom hinder.


Lunsj 12-13

Det vil bli servert kaffe, saft og noe godt til alle deltagere. Anbefaler alle som skal delta å være med på lunsjen for å bli kjent med andre elever i rideskolen eller fra rideklubben. Alle må ta med egen matpakke.


Pulje 2; nybegynner/lett øvet, klokken 13-15

Elevene møter opp klokken 13.00. Det vil først bli en gjennomgang av grunnleggende sprangteori, blant annet sits, anridning til hinder, ridning mellom hinder og ridebanens veier. Selve sprangtimen varer omtrent halvannen time, inkludert oppvarming, nedtrapping og aktiv ridning. Det er krav om at rytteren kan styre hesten selvstendig i skritt og trav. Ingen forkunnskaper innen sprang er nødvendig.

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now